luni, 23 aprilie 2012

ETAPA JUDEŢEANĂ A CONCURSULUI INTERDISCIPLINAR DE ROMÂNĂ ŞI MATEMATICĂ + -POEZIE 2012

ETAPA JUDEŢEANĂ A CONCURSULUI INTERDISCIPLINAR DE ROMÂNĂ ŞI MATEMATICĂ  "+ -POEZIE" - 2012 PENTRU CLASELE A V-A ŞI A VI-A SE DESFĂŞOARĂ SÂMBĂTĂ, 28 aprilie 2012, LA ŞCOALA “N. TITULESCU”- Cluj/Napoca. ELEVII VOR FI PREZENŢI LA ŞCOALA “N. TITULESCU” ÎNCEPÂND CU ORA 9,30. PROBA SCRISĂ ÎNCEPE LA ORA 10,00 ŞI DUREAZĂ DOUĂ ORE.
IMPORTANT!
 LISTELE CU ELEVII PARTICIPANŢI VOR FI TRIMISE PÂNĂ CEL TÂRZIU JOI, 26 aprilie 2012, ORA 12,00,  LA SECRETARIATUL ŞCOLII ”N. TITULESCU”,  cu menţiunea “lista elevilor participanţi la concursul interdisciplinar +- Poezie, etapa judeţeană, 2012″.  Lista trebuie să conţină numele, prenumele, clasa, şcoala, profesorii îndrumători de română şi matematică.
CRITERIUL DE SELECŢIE PENTRU ETAPA JUDEŢEANĂ ÎL CONSTITUIE REZULTATELE FOARTE BUNE OBŢINUTE DE ELEVII PARTICIPANŢI LA FIECARE DINTRE CELE DOUĂ DISCIPLINE DE CONCURS.
LIMITA DE PARTICIPARE PENTRU FIECARE ŞCOALĂ ESTE DE 2-3 ELEVI PENTRU FIECARE CLASĂ DE A 5-A ŞI A 6-A.

joi, 19 aprilie 2012

Concurs Video Art

Stimati colegi, postez mai jos cateva informatii despre un concurs, date primite de la colegii nostri din Suceava.

i în acest an Şcolar, Colegiul Naţional „Petru RareŞ” din Suceava vă adresează invitaţia de a participa la:
 
                     Concursul Naţional Video Art pentru liceeni
                                       Ediţia a IV-a 2012
 
Cu o experienţă bogată, acumulată în ediţiile anterioare, concursul oferă tinerilor liceeni, pasionaţi de arta video, în general, o modalitate inedită, dinamică, atractivă în contextul căreia îŞi pot descoperi reale calităţi pentru o viitoare profesie, în domeniul multimedia sau cinematografie. Având un format original, prin derularea etapei practice finale, concursul nostru oferă o experienţă unică tuturor participanţilor Şi, implicit,  posibilitatea de a relaţiona în  cadrul unei  comunităţi din ce în ce mai numeroase, având aceeaŞi pasiune.
Ca şi în anii anteriori, concursul este inclus în Calendarul activităţilor educative naţionale - anul 2012, la secţiunea A2. Domeniul cultural-artistic, Arte Vizuale, poz. 25.
Implicarea dumneavoastră în derularea concursului – ca profesori coordonatori – asigură una din cerinţele învăţământului modern - interdisciplinaritatea - şi poate constitui, în acelaşi timp, un reper al activităţii personale, care, în ultima vreme, este atât de mult cuantificată. Toţi profesorii implicaţi în coordonarea echipelor vor primi adeverinţe de participare, în conformitate cu regulamentul concursului.
Concursul cuprinde un număr de două secţiuni:
 
1) FILM DE SCURTMETRAJ
 
2) SPOT PUBLICITAR CU IMPACT SOCIAL
            În contextul celor două secţiuni elevii îşi pot dovedi câteva calităţi, poate nerelevate până acum: gustul pentru literatură, muzică, pasiunea pentru actorie, dar şi implicarea în probleme ale societăţii contemporane. Reporter, scenarist, regizor, actor, documentarist, operator video sau editor imagine sunt câteva din  opţiunile profesionale spre care oferă deschidere participarea la un astfel de concurs.
Ceea ce deosebeşte concursul nostru de altele din  aceeaşi sferă de preocupări, e faptul că la noi, elevii nu doar trimit un film spre a fi jurizat, ci vin împreună cu profesorul coordonator Şi chiar realizează un film la faţa locului, ca probă de concurs. Prilejul este unic, întrucât oferă posibilitatea ca elevii să-Şi demonstreze abilităţile de viitor cineast, înlăturând, totodată, orice suspiciuni asupra paternităţii filmului nominalizat.(participanţii au asigurate gratuit cazarea şi masa pe perioada etapei finale)
După derularea celor trei ediţii anterioare am constatat că acest concurs a atras atenţia unei categorii destul de largi de profesori de diferite specialităţi, de la limba şi literatura română, până la cei de informatică. Practic, această formă de competiţie şcolară, prin participările din anii anteriori, a demonstrat interesul tuturor profesorilor, care au găsit şi în această manifestare, o modalitate extrem de antrenantă pentru elevii lor, în stimularea spiritului competitiv şi  nu numai. Se asigură înaintea probei de concurs un training susţinut de profesionişti în domeniul multimedia: regizori, actori, operatori TV )
Vă rugăm să popularizaţi în rândul colegilor şi elevilor dumneavoastră această formă de competiţie şcolară, care poate aduce beneficii pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru dumneavoastră.
Anul acesta premiile sunt mult mai consistente. La fiecare secţiune, Premiul I 1000 Ron, iar celelalte în ordine descrescătoare.
Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice, pe adresa liceului nostru este 14 mai 2012,  iar data finalei de la Suceava este 25-26 mai 2011.
Detalii suplimentare găsiţi în atachment sau pe seit-ul concursului la următorul link:
 
Web: www.concursulvideoart.ro

Regulament

luni, 9 aprilie 2012

Ionel Teodoreanu

In perioada 19-22.04.2012 se va desfasura, la Iasi, etapa nationala a CONCURSULUI DE LECTURĂ ȘI INTERPRETARE TRRANSCURRICULARĂ „IONEL TEODOREANU” (cls.V-VIII). Conform regulamentului acestui concurs, la etapa nationala participa cate un elev pe clasa dintre cei care au obtinut premii la etapa judeteana a olimpiadei de limba romana. Ca atare, miercuri, 11 aprilie, de la ora 10, vom organiza o etapa de baraj la Scoala cu clasele I-VIII Ioan Bob din Cluj. Conform regulamentului, acest concurs presupune si un subiect de lectura a imaginii. Atasez cateva modele de subiecte, iar la etapa de baraj elevii vor primi un subiect de o jumatate de ora doar de lectura a imaginii. Rog profesorii care au elevi cu premii la etapa judeteana, atat la sectia romana cat si la minoritati, sa ii anunte si sa ii sprijiniti sa participe, asadar, la etapa de selectie de miercuri. 

Multumesc!
 
Ionel Teodoreanu